12.10.2013

Nonniinh!

Jesh! Vihdoin syysloma on täällä!
Ja kokeita parit ohi, hissasta 9½ ja tt:stä en vielä numeroa tiedä.
Juu. Mutta lupailin teille muutamaa postausta syyslomalla. Aloitan tuosta Rally-Tokosta.
Elikkäs. Käyn sellaista 4-h:n koirakerhoa, jossa touhuillaan koirien kanssa ja tutustutaan mm. eri koiraharrastusmahdollisuuksiin. Ja siis vaikka tuo agilityn aloitus nyt tällä hetkellä tuntuu siltä vahvimmalta ajatukselta, löysin siihen kaveriksi myös erään toisen, myöskin hyvin vahvan, vaihtoehdon. Nimittäin Rally-Tokon. Siitä mitä kyseinen laji tarkemmin on, löydät tietoa täältä.
Mutta siis pääasia siinä on, että koiralla ja ihmisellä on koko ajan hauskaa.

"Rally-toko on hauskaa aktivointia, jota voi harrastaa kaikenikäiset ja kaiken kokoiset koirat ja ihmiset! Tärkeintä radalla ja treeneissä on iloinen kontakti, liikkeet suoritetaan hymyssä suin hännät heiluen"
Suomalainen Rally-Tokoyhdistys ry


Niin. Eli siis tuon koirakerhon kautta sain mahdollisuuden tutustua lajiin tarkemmin. Siskonihan siis on opettanut Hipulle jos jonkinmoista temppua, ja on itsekin kokeillut Rally-Tokoa Hipsun kanssa, mutta minulla ei ole lajista ollut ennen tätä kovinkaan paljon tietoa.
Otinpa sitten tuossa pari viikkoa takaperin Hipun mukaan ja suunta kohti "treenejä". Aluksi tylsää teoriaa. Sääkin oli kökkö ja sateinen, joten ajattelin, että mitäköhän tästäkin nyt tulee... Kuitenkin kun päästiin radalle, meno oli oikein hauskaa. Ei kovin nopeaa, mutta hauskaa. Hippukin totteli. Tekeehän neiti melkein mitä tahansa namin eteen.

Kun tultiin takaisin kotiin, huomasin kuitenkin, että oli se parituntinen "treeni" ollut aika raskasta. Siihen malliin Hippu tuhisi koko illan.

No. Viime tiistaina(? vai keskiviikkona?) otettiin uudestaan. Nyt ei enää tarvinnut kuunnella aluksi kökköä teoriaa (lopuksi tosin hiukan) ja päästiin nopeammin suorittamaan tehtäviä. Kun kyltit hieman vaikeutuivat, huomasi, että pitää osata vaatia koiralta ihan erilailla asioita, kuin esim. normi koulutuksessa. Jotenka siis Hippukin joutui hieman miettimään, että mitä se ihminen oikein haluaa.
Illalla sitten hieman yritin opettaa Hipulle muutamaa juttua (kiertämistä takaa sivulle istumatta ja istumista eteen käskystä) sekä Skidille sitä perus sivulle-käskyä. Molemmat tosi hianosti yrittivät. Skidi hosuen, Hippu hieman ihmetellen (Hipun kommentti: no kertoisit tarkemmin mitä haluat!) ja itseasiassa, totesin ettei Skidi ihan mahdoton olekkaan!
No mutta, Skipon koulutksestakin voisin tehdä postauksen. Vaikka huomenna.
Nyt Petran kanssa neidin mummille, huomenna tallille ja illalla taas postaus.

Nähdään ja nauttikaa viikonlopusta (ja ne kenellä on loma niin lomasta)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne kyssät ja kommentit.
Kaikki asialliset julkaistaan:-)!

Kiitos kun kävit, jätithän jälkeesi kommentin? :-)